Поиск по сайту audaru.kz (результатов )

Поиск осуществлен с помощью Google

Результатов не найдено

Идет поиск. Пожалуйста, подождите...

Пожалуйста перведите на казахский язык))

Ответы: 2
Просмотры: 2354
0
5535
q
27 фев 2017
Гостеприимство - важная черта казахского народа. Поэтому большинство примет и суеверий связано с приемом пищи и гостей. Входя в дом казаха, любой гость должен был обязательно преломить кусочек хлеба, испить чашку чая. А за чаем могло последовать и более серьезное угощение. Не принято было подавать еду в треснувшей посуде - это означало, что к пище мог прикладываться сам шайтан. В доме не принято было греметь пустой посудой, так из дома могли уйти благополучие и счастье. Нельзя также спрашивать человека, хочет ли он есть.
Показать текст полностью
5535
1
1

Ответы
0
5309
a
27 фев 2017
Қонақжайлылық - қазақ халқының ерекше қастерлі қасиеті. Сондықтан, көпшілік ырымдар мен сенімдер тамақ пен қонақтарды қабылдауға байланысты. Қазақтың үйіне кірген қонақ міндетті түрде наннан ауыз тиіп, бір кесе шәй ішуі керек.Ал шәйдан кейін қонақасыға жалғасуы мүмкін. Қонаққа кетілген (жарылған, сынық) ыдыспен тамақ беруғе болмайды, бұл- асты шәйтанның өзі пайдаланды дегенді білдіруі мүмкін.Үйде ыдыс-саяқ салдырамауы тиіс, әйтпесе үйден ырыс пен бақыт кетуі мүмкін.Сондай-ақ адамнан тамақ жейсіңбе деп сұрауға болмайды.
Показать текст полностью
Комментировать

Для публикации комментария Вам необходимо авторизоваться
5309
5535
0
5310
a
28 фев 2017
Қонақжайлылық - қазақ халқының маңызды ерекшелігі. Сондықтан, көпшілік ырымдар мен сенімдер тағамға және қонақтарды қабылдауға байланысты. Қазақтың үйіне кіргенде, кез келген қонақ міндетті түрде нан ауыз тиіп, бір кесе шәй ішуі тиіс. Ал шәйдан кейін едәуір қонағасына жалғасуы мүмкін. Тамақты сынық ыдыспен беруге болмайтын, бұл - асқа шайтанның өзі тигендігін білдіруі мүмкін.Үйде ыдыс-саяқ салдырамауы тиіс болатын, солайша үйден ырыс пен бақыт кетуі мүмкін. Сондай-ақ, адамнан "тамақ жегің келе ме" деп сұрауға болмайды.
Показать текст полностью
Комментировать

Для публикации комментария Вам необходимо авторизоваться
5310
5535